Cantate Concert: Boerencantate van J.S. Bach

Datum/-tijd
Locatie

Pastoorstuin - Oud Katholieke Kerk te Oudewater.
Bij slecht weer in het oude stadhuis van Oudewater.

Zaterdag 2 september a.s. biedt het Holland Consort onder leiding van Miranda van der Sterre wederom een prachtig momentje muziek in Oudewater. Zij zal dan de Boerencantate BWV 212 van J.S. Bach: ‘Mer hahn en neue Oberkeet’ uitvoeren in de Pastorietuin van de Oud-Katholieke Kerk te Oudewater (bij slecht weer vindt de uitvoering plaats in de Oud-Katholieke Kerk).

De aanvang van een fantastisch uur muziek van Bach is om 15:00 uur en toegangskaarten zijn € 10,-- per persoon (tot 18 jaar gratis). Kaarten zijn vanaf twee weken voor datum uitvoering te verkrijgen bij de Readshop en de Emté te Oudewater en bij aanvang in de Pastorietuin. Tevens kunnen kaarten worden besteld via info@kijkopmuziek.nl.

De uitvoering van de cantate zal door ‘Holland Consort’ worden verzorgd met de volgende musici:

Sopraan: Petra van der Veen en Bas: Berend Eijkhout
Klavecimbel: Bas de Vroome
Contrabas: Bas Vliegenthart Jr.
Violen: Babette van den Berg en Marit Vliegenthart
Altviool: Rosalinde Kluck
Fluit: Ilse Hoeve
Corno: Iñaki Ducun

De Boerencantate is een wereldlijke cantate, een vrolijk spel met veel dansmuziek. Geschreven voor een feestelijke gebeurtenis met ondeugende teksten in Saksisch
dialect. Een boer en boerin roddelen over de belastingontvanger, een verliefd boerenstel prijst hun baas en de alcohol vloeit rijkelijk.

Naast de bekende kerkelijke cantates van J.S. Bach wil het Holland Consort ook de cantates laten horen waarin Bach’s gevoel voor humor naar voren komt, zijn perfect en
prachtig gecomponeerde contrapunt melodieën in een ‘mini opera’ setting.

Cantamus
Speciaal voor het organiseren van cantate-bijeenkomsten in Oudewater zoals deze op 2 september a.s. is een werkgroep opgericht onder de naam ‘Cantamus’.
Een volgende cantate-uitvoering is in voorbereiding en staat gepland voor voorjaar 2018.