Damask - extra concert

Datum/-tijd
Locatie

Diemerbroek 42, 3464 HS Papekop

Concert is inclusief gezellig samenzijn na afloop.

O schöne Nacht – mooie nacht! In dit programma onderzoekt DAMASK de sensualiteit en geheimzinnigheid van het donker aan de hand van Romantische kwartetten van lied-meesters uit de 19e eeuw. Zij stuiten op dromen en nachtmerries, fantasiewezens, spoken, stille verlangens en spijtgevoelens, jonge liefde, heimwee, dansen en verhalen rond het kampvuur.

Zij presenteren de complete kwartet-cycli Op. 92 en Op. 112 van Brahms – misschien wel zijn meest aangrijpende vocale muziek. Daarnaast voeren zij met veel enthousiasme de wonerschone, doch zelden vertolkte werken uit van twee tijdgenoten van Brahms. Heinrich von Herzogenberg was getrouwd met een pianostudente van Brahms en werd zelf een fervent voorvechter van het werk van zijn college. Zijn Notturnos, Op. 22, zijn van een ongelooflijk rijke harmonie en breedte. Het eerste deel van de cyclus is direct geïnspireerd door Brahms´ bekende ´O schöne Nacht´.

Gustav Jenner, een generatie jonger dan Brahms en zijn enige formele student, schreef pakkende kwartetten van zowel retorische grandeur en humor. Samen zorgen deze prachtige miniaturen, die niet zo bekend zijn als zij verdienen, voor een mooie en vervullende avond van kamermuziek.

Het DAMASK Ensemble bestaat uit:

  • Katharine Dain (sopraan)
  • Marine Fribourg (mezzo-sopraan)
  • Guy Cutting (tenor)
  • Drew Santini (bass)

Zij worden op de piano begeleid door: Flore Merlin

Toegang: €10 - RESERVEREN NOODZAKELIJK: info@kijkopmuziek.nl of tel: 06 28956642
Poster