Bach Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ (BWV 4)

Datum/-tijd
Locatie

Grote of St. Michaëlskerk, Noorderkerkstraat 1 te Oudewater.

Op zaterdag 7 april 2018 om 16:00 uur zal door ‘Holland Consort’ onder leiding van Miranda van der Sterre in de Grote of St. Michaëlskerk te Oudewater de Bach Cantate ‘Christ lag in Todesbanden’ (BWV 4) worden uitgevoerd. 
Toegangskaarten zijn € 10,-- per persoon (tot 18 jaar gratis). Kaarten zijn 2 weken voor de uitvoering te verkrijgen bij de Readshop en de Emté te Oudewater en bij aanvang in de Grote of St. Michaëlskerk. Tevens kunnen kaarten worden besteld via info@kijkopmuziek.nl.

De tekst van deze cantate is gebaseerd op de Paashymne van Maarten Luther. De terugblik op Christus in de boeien des doods dat eindigt met een triomfantelijke overwinning en feest van het Paaslam.

Cantamus

Speciaal voor het organiseren van cantate-bijeenkomsten in Oudewater zoals deze op 7 april a.s. is een werkgroep opgericht onder de naam ‘Cantamus’.
Cantamus doel is om minimaal twee keer per jaar in Oudewater een cantate uitvoering te organiseren t.w. in april en september van het betreffende jaar. De werkgroep Cantamus bestaat uitsluitend uit vrijwilligers. De middelen voor honorering van de musici en het voldoen van de overige kosten w.o. de huur van de locatie komen van een sponsor en vanuit de opbrengst van de kaartverkoop.